„Akurat” najsmaczniejszy kurczak w Konstancinie!

4

KONSTANCIN-JEZIORNA Kurczaki oferowane przez rodzinną firmę „Akurat”, której tradycje kontynuuje już drugie pokolenie zyskują coraz więcej zwolenników. Wcześniej podbiły warszawski Mokotów

Soczyste, delikatne mięso, chrupiąca skórka, specjalna receptura, udoskonalana przez ćwierć wieku, z tego słynie kurczak „Akurat”. Od końca maja jest dostępny także w Konstancinie-Jeziornie przy ul. Bielawskiej 1(przy rondzie).

Rodzina firma wypracowała jakość
W 1993 r. Tadeusz Bartosiewicz jeździł po Warszawie w poszukiwaniu dobrej lokalizacji na lokal gastronomiczny. Prowadził biuro rachunkowe, ale chciał coś zmienić. Przejeżdżając przez skrzyżowanie Dolnej i Sobieskiego krzyknął: mam! Wrócił podekscytowany do domu i powiedział żonie, Gosi, że znalazł świetne miejsce.
Tak oto, w niewinny sposób rozpoczęła się już ponad 25-letnia historia słynnego kurczaka z rożna na Dolnej, którego zna cała Warszawa. Czas, aby poznali go również mieszkańcy powiatu piaseczyńskiego.

CZYTAJ TAKŻE:  Dziś czynny urząd

Nagroda dla najlepszego Fast foodu
Kurczaki oferowane przez rodzinną firmę, której tradycje kontynuuje już drugie pokolenie zyskują coraz więcej zwolenników. Najpierw podbiły warszawski Mokotów, od końca maja cieszyć się nimi mogą także mieszkańcy Konstancina-Jeziorny. Walory smakowe kurczaków z „Akurat” doceniło jury plebiscytu Warszawska Pyza 2019, które przyznało im tytuł najlepszego fast foodu w Warszawie.

Zdrowe kurczaki z wolnego wybiegu
– Pieczemy tylko świeże kurczaki z wolnego wybiegu, które były hodowane bez użycia antybiotyków – zapewnia Łukasz Bartosiewicz, właściciel baru. – Kurczak waży średnio około kilograma i piecze się na rożnie przez około 1,5 godziny. Jednak największy sekret tkwi w marynacie, która jest najpilniej strzeżoną rodzinną tajemnicą. Jej skład ulepszamy już od 25 lat. Używamy naturalnych przypraw, wśród których są sól, pieprz, papryka i czosnek.

CZYTAJ TAKŻE:  Spadki ciśnienia wody

„Akurat” przy ul. Bielawskiej 1 w Konstancinie-Jeziornie czynny jest w poniedziałki, wtorki, czwartki i piątki w godz. 11.00 – 19.00, a w środy i soboty w godz. 10.00 – 18.00.
Do kurczaków dostępne są dodatki w postaci frytek i sałatek. Bar serwuje też hamburgery, hot-dogi i napoje. Cena kurczaka: 19,5 zł. Można płacić kartą.

4 KOMENTARZE

  1. Miałem okazję trącić tego kurczaka,I muszę przyznać ,że ma moc. Świetnie poprawiony,podpieczony idealnie I tylko pogratulować I palce lizać.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź komentarz !
Podaj swoje Imię