Burgery, że palce lizać… Legendarny foodtruck zaparkował w Lesznowoli!

0
art. promocyjny

LESZNOWOLA Kilka lat temu w Ustanowie zaczęto sprzedawać najlepsze burgery w powiecie piaseczyńskim. Lokalburger Foodtruck zdobył dużą rzeszę fanów. Potem w jego miejsce właściciele pobudowali bar z burgerami, który działa do dziś. Tymczasem Lokalburger Foodtruck zmienił swój postój na Lesznowolę. To właśnie tam, przy ul. Słonecznej 208, nowi właściciele – Damian z żoną Aleksandrą sprzedają te same burgery premium co w Ustanowie. Ich smak nadal zachwyca…

Tych, którzy już się trochę w tym burgerowym szaleństwie pogubili informujemy, że w Lesznowoli powstała tak naprawdę filia słynnego Lokalburgera z Ustanowa. Od początku miesiąca są tam sprzedawane te same kanapki, robione z wielką pasją, z najlepszych składników i według tej samej receptury. Menu w obydwu lokalach jest identyczne. Lesznowolski Lokalburger ma w ofercie Lokalnego, Anglika, Amerykanina, Koreańczyka, Polaka, Włocha, Argentyńczyka i Vege. Do tego co jakiś czas pojawiają się odmiany sezonowe. Różnią się one dodatkami, natomiast baza w postaci mięsa i bułki jest taka sama.

Zacznijmy od bułek. Są one przygotowywane na indywidualne zamówienie przez niewielką piekarnię z tradycjami i muszą spełniać kilka wytycznych. Przede wszystkim nie mogą zbytnio chłonąć sosów i rozpadać się w rękach.
Nasze bułki rozpływają się w ustach, są
maślane, lekko słodkie, a po podgrzaniu przyjemnie chrupią – wyjaśnia Damian.

Drugim magicznym składnikiem jest mięso. Jest to autorska mieszanka mielonej wołowiny, pochodzącej od krów z trzech ras. Nawet jak klient zamówi burgera bardziej wysmażonego (w standardzie jest medium), mięso jest w środku soczyste. Jak to możliwe? Decydującymi czynnikami są tu jakość samego surowca oraz fakt, że podczas grillowania kotlet jest lekko nawilżany specjalną marynatą. Mięso ma niesamowity zapach i jedwabisty smak. Spróbowaliśmy go w wersji lekko krwistej i był to znakomity wybór. Wszystkie sosy robione są na miejscu, zawsze według niezmiennej receptury z najlepszych jakościowo produktów i przypraw. Co do sezonowych warzyw i owoców, które są przerabiane na konfitury do burgerów, to pochodzą one z ekologicznych upraw i są kupowane przeważnie u dostawców z naszego terenu.

Wpadliśmy na pomysł odpalenia w Lesznowoli foodtrucka z dobrymi burgerami, bo takich miejsc w naszej okolicy brakuje – wyjaśnia pan Damian. – Pomysł wypalił, mamy coraz więcej klientów, poza tym mnóstwo osób do nas wraca. Oby tak dalej.

Lokalburger Foodtruck przy ul. Słonecznej 208 w Lesznowoli jest czynny przez cały tydzień – od poniedziałku do soboty w godz. 12-19 i w niedzielę w godz. 12-18. W lokalu można płacić kartą. Obok znajduje się zadaszona wiata, w której można usiąść i bez względu na pogodę spokojnie zjeść posiłek. Zamówione dania można też brać na wynos, ewentualnie poprosić o dowiezienie ich pod wskazany adres (dostawa od 80 zł).

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź komentarz !
Podaj swoje Imię