PIASECZNO W dniach 10 – 12 maja w Piasecznie odbędzie się kolejny zlot Food Trucków.
Poprzednia edycja imprezy przerosła oczekiwania organizatorów. Trzydniowa Rewia Smaków organizowana przez firmę Eventor we współpracy z gminą przyciągnęła tysiące mieszkańców. Koneserzy kuchni tex-mex mogli spróbować znakomitych tacos, quasadili, tortilli, burrito czy burgerów. Były też węgierskie langosze z różnymi dodatkami, świeże makarony oraz kanapki z wołowym pastrami. Na deser można było spróbować hiszpańskich churros, podawanych z czekoladą bądź nutellą i kurtoszy, które najlepiej smakują z czarną kawą. Ceny dań nie były wygórowane i kształtowały się przeważnie w przedziale 10-20 zł. Choć większości mieszkańców jedzenie smakowało, sporo osób narzekało na długi czas oczekiwania na zamówione dania. W niektórych food truckach wynosił on czasami grubo ponad godzinę.
– Wynikało to z tego, że wszystkie dania były przygotowywane na miejscu – tłumaczył Mateusz Chwołka z firmy Eventor. – A więcej food trucków w tej lokalizacji po prostu by się nie zmieściło.
Tym razem imprezę przygotuje firma Futraki. Na miejscu będzie można spróbować kilkunastu kuchni świata. Czy zlot Food Trucków będzie cieszył się tak dużym zainteresowaniem jak zeszłoroczna edycja? O tym przekonamy się już w maju.
Toż to wydarzenie roku bijące nawet tłusty czwartek i „najlepsze” pączki z Biedronki. Brakuje tylko jeszcze jakiegoś zacnego koncertu disco polo…
Ależ będzie- Zenon już się zapowiedział….
Martyniuk w maju nicniewiedzący gburze