Otwarcie nowego sklepu Lidl Polska w Józefosławiu

6

PIASECZNO Firma Lidl Polska rozwija sieć sklepów, mając na uwadze troskę o środowisko oraz dbając o łatwy dostęp do produktów dla swoich klientów. Już w czwartek, 24 września, Lidl otworzy swój pierwszy obiekt w Józefosławiu, przy ul. Geodetów 57. Otwarcie nastąpi o godzinie 6:00

Zawsze wysoka jakość i niska, lidlowa cena

W nowo otwartym sklepie klienci znajdą wysokiej jakości artykuły w atrakcyjnych, niskich cenach, wyprodukowane w sposób zrównoważony. Na sklepowych półkach nie zabraknie świeżych owoców i warzyw w ramach „Ryneczku Lidla”, pieczywa bez konserwantów „Chrupiące z Pieca”, a także chętnie wybieranych przez konsumentów marek takich jak: „Pikok” – wędliny, „Pilos” – nabiał oraz szerokiego asortymentu produktów w „Strefie Wege”, jak również kosmetyków wegańskich marki „Cien Food For Skin”. W asortymencie sklepu znajdziemy także odzież oraz produkty przemysłowe w niskich cenach.

Firma Lidl od lat współpracuje z polskimi producentami, proponując konsumentom wyroby pochodzące zarówno od branżowych liderów jak i mniejszych, lokalnych dostawców. Zawsze, gdy istnieje możliwość współpracy z krajowym dostawcą, sieć stawia na polskie produkty.

Nowy sklep sieci Lidl w Józefosławiu ma powierzchnię sali sprzedaży wynoszącą ponad 1350 m kw. W obiekcie zostało zatrudnionych 28 osób. Placówka będzie czynna od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 23:00, a w niedziele handlowe od 8:00 do 21:00. Zmotoryzowani klienci będą mogli korzystać z 98 miejsc parkingowych. W dniu otwarcia na klientów czekać będzie pyszna, aromatyczna kawa.

„Każdy kolejny sklep Lidl to dla nas ogromny sukces. Cieszymy się, że możemy zaproponować mieszkańcom szeroką ofertę naszych produktów. Jednocześnie, by ułatwić planowanie codziennych zakupów rozwijamy aplikację Lidl Plus ułatwiającą zarządzanie domowym budżetem, oferującą liczne promocje i rabaty, dostęp do gazetek produktowych oraz wydłużoną możliwość zwrotów przy zakupie artykułów przemysłowych. Korzystając z aplikacji klienci mają również możliwość dokonywania wygodnej płatności mobilnej za sprawą Lidl Pay” – podsumowuje Aleksandra Robaszkiewicz, Head of Corporate Communications, Lidl Polska.

 

W trosce o lepsze jutro – ekologiczne rozwiązania w sklepie Lidl.

W placówce wykorzystano ekologiczne rozwiązania m.in.: instalację ogrzewania wykonaną w oparciu o gruntowe pompy ciepła.
Rozwiązania mają za zadanie zwiększenie efektywności energetycznej obiektu, uczynienie placówki obiektem energooszczędnym, co w konsekwencji przyczynia się do ochrony środowiska naturalnego.

KONKURS!!!

Z okazji otwarcia nowego sklepu Lidl 

Zadzwoń do redakcji pod numer

tel. 22 737 23 48

25.09.2020 r. (w piątek)  o godz. 12.00

Odpowiedz prawidłowo na dwa pytania, a otrzymasz nagrodę!

  1. Lidl Polska oferuje ponad 170 świeżych warzyw i owoców. Jak nazywa się dział, na którym znajdziesz te produkty?

A) Zieleniak Lidla

B) Ryneczek Lidla

C) Targowisko Lidla

2. Podaj swój ulubiony przepis z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców.

Do wygrania 3 kosze produktów ufundowany przez Lidl

6 KOMENTARZE

  1. Lata temu, niemieckie sieci handlowe dostały bezzwrotne miliardowe ,,zapomogi,, za budowę siecibsklepów w Polsce. Proszę pamiętać, że 90% towarów tam sprzedawanych, pochodzi z niemiec i czesto jest nizszej jakości a niżeli te sprzedawane w niemczech…A towary ,,z Polski,, faktycznie sa, ale frmy je produkującą, już Polskie nie są. Pamietaj, kupując w lidlu, aldi, kaufland itd. budujesz NIEMIECKI dobrobyt!!!

  2. Lata temu, niemieckie sieci handlowe dostały bezzwrotne miliardowe ,,zapomogi,, za budowę siecibsklepów w Polsce. Proszę pamiętać, że 90% towarów tam sprzedawanych, pochodzi z niemiec i czesto jest nizszej jakości a niżeli te sprzedawane w niemczech… Pamietaj, kupując w lidlu, aldi, kaufland itd. budujesz NIEMIECKI dobrobyt!!!

  3. 1.B ryneczek lidla
    2.warzywaz woka: na patelni na oleju rzepakowym podsmażam 1-2 cebule pokrojoną w prążki i czosnek wycisniety lub zmiażdżony; gdy sie zeszkli dodaje 2-3marchewki obrane pokrojone w paski, 1/2 selera w paseczki, 1 korzeń pietruszki w paseczki, chwile podsmażam dodaję 2 papryki czerwone w paski, różyczki calego brokuła, cukinie w kostke. W razie potrzeby zeby dolewam trochę oleju rzepakowego Wszystko co jakis czas mieszam, dodaje troche soli do smaku i dużo pieprzu.

    Tak zrobione warzywa mozna podawac z pokrojonym w kostke kurczakiem i usmazonym na patelni wczesniej zamarynowanym w przyprawie zloty kurczak lub z krewetkami podsmazonymina maśle z czosnkiem.

    Mozna rowniez dodać makaron tagliatelle (najlepiej brązowy)

    Polecane przyprawy sos sojowy lub slodki chilli. Ale wystarczy duuzo pieprzu i jest Pyszne 🙂

  4. 1. B ryneczek Lidla
    2. Ciasto z dyni i płatków owsianych :
    SKŁADNIKI
    1 szklanka puree z dyni (ok. 275 g) lub pół szklanki musu z dyni i pół szklanki musu z jabłek,
    1 szklanka mąki (u mnie 1/2 szklanki mąki orkiszowej i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej)1 szklanka płatków owsianych (100 g)1/2 szklanki cukru brązowego (80 g)1/3 szklanki oleju (50 ml)2/3 szklanki mleka roślinnego1/3 szklanki ziaren słonecznika (40 g)1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka octu jabłkowego1 łyżeczka cynamonu

    PRZYGOTOWANIEWszystkie składniki wymieszaj w misce i przełóż do formy. Piecz około 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.

  5. B) ryneczek Lidla

    Ciasto dyniowe nietuczące
    1 szklanka płatków owsianych
    szklanka dyniowego puree (200 g) lub pół szklanki purre dyniowego i pół szklanki musu z jabłek lub bananów
    2 łyżki mąki owsianej
    3 łyżki mielonego siemienia lnianego
    2 jajka
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki masła lub oleju kokosowego
    4 łyżki mleka
    70 g suszonej żurawiny
    50 g orzechów włoskich
    3 -5 łyżek syropu klonowego lub z agawy
    łyżeczka sody
    łyżeczka ekstraktu waniliowego
    łyżeczka cynamonu
    + 2 paski gorzkiej czekolady
    Przygotowanie
    W misce mieszamy jajka z dyniowym puree i płatkami owsianymi. Odstawiamy na 15 minut. Dodajemy jogurt, mleko, masło, mąkę, siemię lniane, ekstrakt waniliowy i mieszamy.  Dodajemy posiekaną żurawinę i posiekane orzechy. Dodajemy cukier, cynamon i sodę. Mieszamy wszystko dokładnie i przekładamy do keksówki (u mnie 26x12cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 45 minut, do zarumienienia. Można piec z termoobiegiem. Odstawiamy ciasto do wystudzenia (można schować na noc do lodówki). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając 3-4 łyżki wody. Polewamy ciasto rozpuszczoną czekoladą i odstawiamy, aż polewa zastygnie. 

Skomentuj Anna Anuluj odpowiedź

Wprowadź komentarz !
Podaj swoje Imię