Pracownia Candy&Cake by Beata Baranowska specjalizuje się wyrobie oryginalnych tortów i innych słodkości, które będą ozdobą każdego przyjęcia. Wszystkie smakołyki wykonywane są na indywidualne zamówienie z wykorzystaniem naturalnych składników najwyższej jakości
Pracownia tworzonych z ogromną pasją i zaangażowaniem tortów znajduje się w Pogorzeli w gminie Celestynów. Niezwykłe słodkości można zamawiać przez telefon i odbierać je na miejscu. Cena dla każdego projektu ustalana jest indywidualnie. Najmniejsze torty przeznaczone są dla 10-12 osób i ważą około 2,5 kg. – Cukiernictwo od zawsze było moją wielką pasją – zdradza pani Beata, właścicielka manufaktury. – Najpierw robiłam torty dla rodziny, przyjaciół i znajomych. Później, wraz z rosnącą liczbą zamówień, zdecydowałam się na założenie działalności gospodarczej.
Właścicielka pracowni podkreśla, że bardzo pomogła jej dotacja z urzędu pracy, za którą kupiła m.in. część wyposażenia. – Takie dofinansowanie jest fajną opcją dla osób, które mają pomysł na własną działalność, ale brakuje im środków na rozkręcenie biznesu – podkreśla nasza rozmówczyni.
Co do tortów oraz innych wyrobów to, jak podkreśla pani Beata, powstają z miłości do słodyczy i cukiernictwa, z ogromną pasją, sercem i zaangażowaniem. – Każdy tort jest inny, ponieważ jest spersonalizowany i powstaje z myślą o konkretnej osobie – wyjaśnia właścicielka pracowni. – Wszystkie wyroby powstają z naturalnych składników. Z zewnątrz częściej stosuję kremy niż masę cukrową, za którą nie przepadam. Ozdoby i inkrustacje robię sama. Obecnie modne są lekkie torty musowe, które mają wyrazisty smak oraz torty bezowe. Ciężkie, mdłe torty na bazie dużej ilości masła w zasadzie odeszły do lamusa i klienci zamawiają je rzadko. Czasami trafiają się zlecenia nietypowe. Ostatnio robiłam np. tort dla… psa. Został wykonany z mięsa, warzyw i ryżu, oczywiście bez użycia przypraw i cukru. Właściciel czworonoga był zachwycony…
Pani Beata podkreśla, że mody w cukiernictwie cały czas się zmieniają. – Aby być na bieżąco, cały czas się dokształcam i biorę udział w różnego rodzaju szkoleniach – dodaje.
Torty z pracowni Candy&Cake by Beata Baranowska należy zamawiać z 2-tygodniowym wyprzedzeniem. Zamówienia można składać pod numerem telefonu: 609 391 529.