Znaleźliśmy burgerownię kompletną! Mięso i sosy zachwycają

0
art. promocyjny

PIASECZNO Super produkt, bazujący na świetnie zbalansowanych, wysokiej jakości składnikach, zaciszne miejsce przy mało uczęszczanej drodze, parking, ogródek, profesjonalna obsługa, umiarkowane ceny – wszystko to sprawia, że Kraftburger przy ul. Przesmyckiego 25G w Piasecznie jest najlepszym barem z burgerami w całym powiecie piaseczyńskim

Przy Przesmyckiego 25G już półtora roku działa niewielkich lokal prowadzony przez dwójkę pasjonatów dobrego jedzenia. Przez ten czas slow foodowa burgerownia zdobyła liczne grono fanów. Ale jej właściciele wcale nie spoczęli na laurach i cały czas proponują coś nowego. W tym sezonie obok baru, w którym jest około 15 miejsc siedzących, uruchomiono zielony ogródek z placem zabaw dla dzieci, który może przyjąć nawet 50 gości. Żeby wpaść na coś do jedzenia nie trzeba robić wcześniejszej rezerwacji. Wystarczy przyjść i zająć jeden z wolnych stolików. Część z nich jest również pod parasolami bądź w cieniu. Zamówienie składa się przy ladzie, a potem – po około 15 minutach – w tym samym miejscu można je odebrać. 

 

Najlepsze burgery w okolicy

O popularności danego miejsca decyduje przede wszystkim jakość jedzenia. Okazuje się, że w zalewie różnego sortu burgerowni, trafiają się prawdziwe perełki. Jedną z nich mamy w Piasecznie. Oferowane tu kanapki są pozbawione słabych punktów. Słodkawa maślana bułka jest pachnąca, foremna i lekka jak puszek. Chociaż ma odpowiednią gęstość, w ogóle nie zapycha. W środku znajduje się 200-gramowy kotlet, będący autorską mieszanką mięs z różnych części wołu. Jest soczysty i aromatyczny. Najlepiej smakuje w wersji medium, lekko różowy w środku. – Na taki stopień wysmażenia mięsa namawiamy naszych klientów – przyznaje Dawid Ostasz, właściciel Kraftburgera. – Zbytnie wysmażenie mięsa sprawia, że traci ono swoje walory smakowe.

Uzupełnieniem bułki i mięsa są świeże warzywa, pikle, ale przede wszystkim przygotowywane na miejscu sosy i konfitury, które wyróżniają Kraftburgera na tle konkurencji. Są to kompozycje zjawiskowe. Aioli – lekko kremowy, puszysty, o niezbyt gęstej konsystencji, bazujący na dobrej jakości oliwie, soli i czosnku. Ten sos to majstersztyk, warto udać się do Kraftburgera tylko po to, aby go spróbować. BBQ to klasyka amerykańskiej kuchni, w „piaseczyńskiej” wersji dominują w nim wędzone śliwki. Jest gęsty i esencjonalny. Chipolte mayo przyjemnie zaostrza smak przyjemnie chrupiących, smażonych na wołowym łoju frytek belgijskich. Nie jest robiony na bazie majonezu, tylko powstaje od zera z żółtek jaj, oleju, przypraw i kilku innych tajemniczych składników, wśród których na pierwszy plan wybijają się pikantne, wędzone papryczki. Wszystkie sosy to poezja – trudno wskazać najlepszy. Przepyszne są również przygotowywane na miejscu konfitury, które świetnie dopełniają smak burgerów. Co jakiś czas do menu wprowadzane są nowości, najczęściej w postaci kanapek z sezonowymi składnikami. W tym miesiącu królują szparagi z sadzonym jajkiem oraz specjalny burger z gruszką i gorgonzolą. Próbowaliśmy na miejscu tego ostatniego i był REWELACYJNY. W przyszłym miesiącu w burgerowni ma królować kanapka z dodatkiem… świeżych truskawek i koziego sera. To może być prawdziwy hit. 

Duży wybór napojów

W tym sezonie powiększyła się oferta napojów. Do domowej lemoniady, tradycyjnie tłoczonych soków i produktów z linii Fritz doszły jeszcze kraftowe piwa z browarów Jan Olbracht i Zwierzyniec, piwa z nalewaka (w tym typowo wakacyjny pszeniczniak), duży wybór win, a także prosecco i aperol z nalewaka. W oczekiwaniu na jedzenie, można zamówić sobie napój i spędzić miło czas ze znajomymi w ogródku. Warto dodać, że pewna pula miejsc znajduje się pod dachem, więc bar można odwiedzać także przy gorszej pogodzie. 

Do burgerowni blisko mają nie tylko mieszkańcy Piaseczna, Chyliczek, Józefosławia, Julianowa, ale także Konstancina-Jeziorny czy Lesznowoli. Ale bar ma też klientów z Warszawy

Czynne przez cały tydzień

Kraftburger przy Przesmyckiego 25G jest otwarty 7 dni w tygodniu w godz. 11-20 (w piątek i sobotę dłużej). Burgery w wersji mięsnej lub wege, belgijskie frytki, napoje i sosy są dostępne w opcji z dowozem (w promieniu 15 km) lub odbiorem własnym, a zamówienia można składać pod nr tel. 880 560 255 i 600 039 659. Można płacić gotówką bądź kartą.