PIASECZNO Oryginalny burger, belgijskie frytki, a może danie z dalekiej Tajlandii? Dania przygotowane przez prawdziwych pasjonatów kuchni znajdziecie na zlocie inaugurującym tegoroczny sezon foodtruckowy w Piasecznie. 2-5 maja to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia.
Restauracje na kółkach aż przez 4 dni będą karmić mieszkańców Piaseczna swoimi popisowymi daniami. Kulinarna majówka będzie miała miejsce przy Skwerze Kisiela.
Foodtruckowy lifestyl cieszy się w Polsce niegasnącą popularnością. Po zimowej przerwie food trucki wracają do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców daniami z różnych stron świata.
Weekend od 2-5 maja upłynie w Piasecznie pod znakiem doskonałego jedzenia. Organizatorzy zlotu zapraszają do rodzinnego świętowania na kultowym już evencie z „FUTRAKAMI”.
Do miasta zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady.
Organizatorem zlotu są FUTRAKI, organizacja, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.
Miejsce zlotu: Skwer Kisiela, Piaseczno.
Wstęp na wydarzenie jest wolny.
Czwartek 11:00-21:00
Piątek: 11:00- 21:00
Sobota: 11:00-21:00
Niedziela 11:00-20:00
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1106998757200414
Powodzenia płacić za hamburgera 40zl… czy za frytki mega pakę 99zl. Lepiej iść już obok i kupić kebaba z frytkami za nieco ponad 30zł. Ten zlot to jedna wielka porażka.