KONSTANCIN-JEZIORNA Restauracja Eva Park, to nowa restauracja, która została otwarta na parterze obiektu Eva Park Life&SPA w samym sercu Parku Zdrojowego w pobliżu tężni solankowej.
Ten nowy gastronomiczny koncept na kulinarnej mapie Konstancina-Jeziorny, to kontynuacja prowadzonej dotychczas restauracji Przedwiośnie, zlokalizowanej na piętrze obiektu Eva Park Life&SPA. Tym samym goście Uzdrowiska i restauracji otrzymają nową jakość kulinarną, menu w nowej odsłonie oraz komfortowe i dogodne miejsce restauracyjne pod kątem spotkań towarzyskich.
Nowa restauracja Eva Park rozpoczęła swoją działalność 6 czerwca br. W nowej sali na parterze budynku Eva park Life &SPA mogą cieszyć się otaczającym Parkiem Zdrojowym, oddychać solankowym powietrzem, dzięki zlokalizowanej w pobliżu tężni oraz, co najważniejsze w restauracji, mogą rozkoszować się potrawami z nowej, doskonale skomponowanej karty dań. Bo dobra kuchnia to podstawa cieszącej się popularnością restauracji. W menu Eva Park dominują potrawy oparte na produktach regionalnych, takich jak miód z lokalnych pasiek czy zioła, warzywa i owoce z pobliskich gospodarstw i sadów.
– Dania, które już serwujemy naszym Gościom w restauracji Eva Park są zarazem proste i wyrafinowane, a jednocześnie zdrowe i inspirowane naturą. Naszym celem było stworzenie takiej karty dań, która będzie spójna z filozofią Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, w którym się znajdujemy. Ponadto, chcemy się wpisywać w trend zdrowego stylu życia, zdrowego i świadomego odżywiania się, dlatego naszym Gościom będziemy serwować dania oparte na tradycyjnych polskich przepisach, na lokalnych produktach, ale jednocześnie z nutą międzynarodowej finezji kulinarnej. Dzięki temu będzie smacznie, kolorowo i różnorodnie, bo nasze menu będzie zmieniało się zgodnie ze zmianami pór roku i dostępnością warzyw i owoców – podkreśla Artur Andrzejewski, szef kuchni restauracji Eva Park.
Wnętrze restauracji zostało odpowiednio przemyślane i zaaranżowane. Eva Park Life &SPA to nowoczesny obiekt, pięknie wkomponowujący się w otaczający go Park Zdrojowy. Taka sama jest też restauracja Eva Park, w której nowoczesność idealnie została zbalansowana ciepłym kolorem drewna na podłodze i w meblach. To pozwoliło stworzyć nastrojowy, intymny klimat, sprzyjający spotkaniom towarzyskim – romantycznym kolacjom, rodzinnym uroczystościom, czy biznesowym spotkaniom w uzdrowiskowym klimacie. W restauracji zadbano również o kącik dla najmłodszych Gości, co sprawia, że miejsce to jest przyjazne rodzinom z dziećmi i zachęca do skorzystania w ramach niedzielnego obiadu, czy też organizacji większych uroczystości rodzinnych, okolicznościowych.
– Bardzo nas cieszy otwarcie restauracji na parterze obiektu Eva Park Life&SPA, a tym samym ułatwienie do niej dostępu gościom Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, mieszkańcom Konstancina-Jeziorny oraz licznym spacerowiczom i turystom. Dzięki tej z pozoru niewielkiej zmianie, jaką było przeniesienie restauracji z piętra na parter, jestem przekonany, że miejsce to będzie cieszyć się jeszcze większą popularnością wśród kuracjuszy, turystów, czy mieszkańców regionu. Ponadto, nasza restauracja Eva Park, to nie tylko nowa nazwa i nowa lokalizacja – to przede wszystkim zmiana jakościowa. Nowe menu, nowe ciekawsze potrawy, kameralne wnętrza z pięknymi widokami na park oraz wyjątkowa lokalizacja w samym centrum uzdrowiska, to atuty, które stanowią wyróżnik tego miejsca – dodaje Piotr Marczyk, prezes zarządu Uzdrowiska Konstancin-Zdrój.
Otwarcia restauracji w kadrze
Czyli jeżeli dobrze rozumiem, ta stara śmierdzaca restauracja, która znajdowała się na piętrze – została przeniesiona na dół?! I jest wokół tego wielki szum – Wielkie otwarcie „Nowej” restauracji?!
Sytuacja jest zrozumiała z wielu powodów między innymi : poprzednia otrzymywała najgorsze opinie w całym Konstancinie Jeziornej, obsługa była katastrofą a jedzenie – tragedią.
No cóż poszły pieniążki – zrobiono głośna reklamę. Jednakże miejsce w żaden sposób się nie obroni pod względem gastronomicznym.
Konstancin jest małym światem i to miejsce znajduje się na jego czarnej i niechlubnej liście.
Zadna restauracja w Konstancinie nie dorówna tak wspaniałego położenia w parku.
Nie dorówna tez milej i profesjonalnej obsłudze jak również doskonałym osiągnięciom kulinarnym.
Mamy prawo na taka ocenę bo mieszkaliśmy w tym hotelu ponad trzy miesiące i wiekszosc posiłków mielismy właśnie w restauracji Ewa Park .Ceny bardzo przystępne a przeniesienie restauracji na parter to strzał w dziesiątkę.Gratulujemy .
Mamy prawo do takiej oceny bo nie w jednej restauracji biesiadowaliśmy.Mamy tez nadzieje ze jeszcze kiedyś pojawi sie tam muzyka na żywo przynajmniej w soboty i niedziele.
Hanna i Adam Tyszkiewiczowie
chciałbym poznać kulisy przejęcia tego terenu (dawnego) obiektu przez podmiot prywatny. Dobrze pamiętamy, ze podczas budowy inwestor był zobligowany zachować tkankę obiektu dotychczasowego. Zburzył jednak wszystko do ZERA i postawił całkiem nowy obiekt. Zastrzeżenia miał nadzór budowlany, ale najwyraźniej rozeszło się po kościach. Czy reprezentanci rady powiatu wyjaśnią, co tam robili ? Na jakim etapie jest badanie sprawy przez PINB ?
Rosół z gęsiny proponowany 11 listopada jako rarytas jest żartem nad żarty …wygląda i smakuje jak kostka z ząbki zalana wrzątkiem ….zero smaku, zero przypraw …poprostu woda z czterema pierożkami ….nie polecam , nie ponowie wizyty …pomijam fakt ,że za kasą stoi ktoś kto nie mówi po polsku i co chwila dopytuje co zamawiamy ….porażka …