Eva Park – nowa restauracja w Uzdrowisku Konstancin-Zdrój już otwarta

4

KONSTANCIN-JEZIORNA Restauracja Eva Park, to nowa restauracja, która została otwarta na parterze obiektu Eva Park Life&SPA w samym sercu Parku Zdrojowego w pobliżu tężni solankowej.

Ten nowy gastronomiczny koncept na kulinarnej mapie Konstancina-Jeziorny, to kontynuacja prowadzonej dotychczas restauracji Przedwiośnie, zlokalizowanej na piętrze obiektu Eva Park Life&SPA. Tym samym goście Uzdrowiska i restauracji otrzymają nową jakość kulinarną, menu w nowej odsłonie oraz komfortowe i dogodne miejsce restauracyjne pod kątem spotkań towarzyskich.

Nowa restauracja Eva Park rozpoczęła swoją działalność 6 czerwca br. W nowej sali na parterze budynku Eva park Life &SPA mogą cieszyć się otaczającym Parkiem Zdrojowym, oddychać solankowym powietrzem, dzięki zlokalizowanej w pobliżu tężni oraz, co najważniejsze w restauracji, mogą rozkoszować się potrawami z nowej, doskonale skomponowanej karty dań. Bo dobra kuchnia to podstawa cieszącej się popularnością restauracji. W menu Eva Park dominują potrawy oparte na produktach regionalnych, takich jak miód z lokalnych pasiek czy zioła, warzywa i owoce z pobliskich gospodarstw i sadów.

Dania, które już serwujemy naszym Gościom w restauracji Eva Park są zarazem proste i wyrafinowane, a jednocześnie zdrowe i inspirowane naturą. Naszym celem było stworzenie takiej karty dań, która będzie spójna z filozofią Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, w którym się znajdujemy. Ponadto, chcemy się wpisywać w trend zdrowego stylu życia, zdrowego i świadomego odżywiania się, dlatego naszym Gościom będziemy serwować dania oparte na tradycyjnych polskich przepisach, na lokalnych produktach, ale jednocześnie z nutą międzynarodowej finezji kulinarnej. Dzięki temu będzie smacznie, kolorowo i różnorodnie, bo nasze menu będzie zmieniało się zgodnie ze zmianami pór roku i dostępnością warzyw i owoców – podkreśla Artur Andrzejewski, szef kuchni restauracji Eva Park.

Wnętrze restauracji zostało odpowiednio przemyślane i zaaranżowane. Eva Park Life &SPA to nowoczesny obiekt, pięknie wkomponowujący się w otaczający go Park Zdrojowy. Taka sama jest też restauracja Eva Park, w której nowoczesność idealnie została zbalansowana ciepłym kolorem drewna na podłodze i w meblach. To pozwoliło stworzyć nastrojowy, intymny klimat, sprzyjający spotkaniom towarzyskim – romantycznym kolacjom, rodzinnym uroczystościom, czy biznesowym spotkaniom w uzdrowiskowym klimacie. W restauracji zadbano również o kącik dla najmłodszych Gości, co sprawia, że miejsce to jest przyjazne rodzinom z dziećmi i zachęca do skorzystania w ramach niedzielnego obiadu, czy też organizacji większych uroczystości rodzinnych, okolicznościowych.

– Bardzo nas cieszy otwarcie restauracji na parterze obiektu Eva Park Life&SPA, a tym samym ułatwienie do niej dostępu gościom Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, mieszkańcom Konstancina-Jeziorny oraz licznym spacerowiczom i turystom. Dzięki tej z pozoru niewielkiej zmianie, jaką było przeniesienie restauracji z piętra na parter, jestem przekonany, że miejsce to będzie cieszyć się jeszcze większą popularnością wśród kuracjuszy, turystów, czy mieszkańców regionu. Ponadto, nasza restauracja Eva Park, to nie tylko nowa nazwa i nowa lokalizacja – to przede wszystkim zmiana jakościowa. Nowe menu, nowe ciekawsze potrawy, kameralne wnętrza z pięknymi widokami na park oraz wyjątkowa lokalizacja w samym centrum uzdrowiska, to atuty, które stanowią wyróżnik tego miejsca – dodaje Piotr Marczyk, prezes zarządu Uzdrowiska Konstancin-Zdrój.

Otwarcia restauracji w kadrze 

4 KOMENTARZE

  1. Czyli jeżeli dobrze rozumiem, ta stara śmierdzaca restauracja, która znajdowała się na piętrze – została przeniesiona na dół?! I jest wokół tego wielki szum – Wielkie otwarcie „Nowej” restauracji?!
    Sytuacja jest zrozumiała z wielu powodów między innymi : poprzednia otrzymywała najgorsze opinie w całym Konstancinie Jeziornej, obsługa była katastrofą a jedzenie – tragedią.
    No cóż poszły pieniążki – zrobiono głośna reklamę. Jednakże miejsce w żaden sposób się nie obroni pod względem gastronomicznym.
    Konstancin jest małym światem i to miejsce znajduje się na jego czarnej i niechlubnej liście.

  2. Zadna restauracja w Konstancinie nie dorówna tak wspaniałego położenia w parku.
    Nie dorówna tez milej i profesjonalnej obsłudze jak również doskonałym osiągnięciom kulinarnym.
    Mamy prawo na taka ocenę bo mieszkaliśmy w tym hotelu ponad trzy miesiące i wiekszosc posiłków mielismy właśnie w restauracji Ewa Park .Ceny bardzo przystępne a przeniesienie restauracji na parter to strzał w dziesiątkę.Gratulujemy .
    Mamy prawo do takiej oceny bo nie w jednej restauracji biesiadowaliśmy.Mamy tez nadzieje ze jeszcze kiedyś pojawi sie tam muzyka na żywo przynajmniej w soboty i niedziele.
    Hanna i Adam Tyszkiewiczowie

  3. chciałbym poznać kulisy przejęcia tego terenu (dawnego) obiektu przez podmiot prywatny. Dobrze pamiętamy, ze podczas budowy inwestor był zobligowany zachować tkankę obiektu dotychczasowego. Zburzył jednak wszystko do ZERA i postawił całkiem nowy obiekt. Zastrzeżenia miał nadzór budowlany, ale najwyraźniej rozeszło się po kościach. Czy reprezentanci rady powiatu wyjaśnią, co tam robili ? Na jakim etapie jest badanie sprawy przez PINB ?

  4. Rosół z gęsiny proponowany 11 listopada jako rarytas jest żartem nad żarty …wygląda i smakuje jak kostka z ząbki zalana wrzątkiem ….zero smaku, zero przypraw …poprostu woda z czterema pierożkami ….nie polecam , nie ponowie wizyty …pomijam fakt ,że za kasą stoi ktoś kto nie mówi po polsku i co chwila dopytuje co zamawiamy ….porażka …

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź komentarz !
Podaj swoje Imię