Kurczaki z „Akurat” z Konstancina otrzymały nagrodę za najlepsze uliczne jedzenie!

8

KONSTANCIN-JEZIORNA Słynne kurczaki z “Akurat”, którymi można się delektować na Mokotowie przy ul. Dolnej oraz w Konstancinie-Jeziornie przy ul. Bielawskiej 1 zostały laureatem w konkursie plebiscytu Warszawska Pyza 2019.

Małgorzata Bartosiewicz otworzyła pierwszy punkt “Akurat” przy ulicy Dolnej w Warszawie, który zdobył uznanie tysięcy smakoszy.

Kurczaki oferowane przez rodzinną firmę, której tradycje kontynuuje już drugie pokolenie zyskują coraz więcej zwolenników. Najpierw podbiły warszawski Mokotów, od końca maja cieszyć się nimi mogą także mieszkańcy Konstancina-Jeziorny. Walory smakowe kurczaków z „Akurat” doceniło jury plebiscytu Warszawska Pyza 2019, które przyznało im tytuł najlepszego fast foodu w Warszawie.

„- Są tanie, pyszne i jak je zjadłem, to przypomniały mi się czasy, kiedy byłem dzieckiem – opowiada Matteo Brunetti, juror plebiscytu Warszawska Pyza 2019, finalista programu „Masterchef”, współprowadzący program „Bitwa na smaki”.
Matteo nie ma wątpliwości: – Kurczaki to emblemat street foodu” – czytamy w Gazecie Wyborczej, która byłam organizatorem konkursu

Pysznie, zdrowo i z tradycją

– Pieczemy tylko świeże kurczaki z wolnego wybiegu, które były hodowane bez użycia antybiotyków – zapewnia Łukasz Bartosiewicz, właściciel baru. – Największy sekret tkwi w marynacie, która jest najpilniej strzeżoną rodzinną tajemnicą. Jej skład ulepszamy już od 25 lat. Używamy naturalnych przypraw, wśród których są sól, pieprz, papryka i czosnek.

W 1993 r. Tadeusz Bartosiewicz przejeżdżając przez skrzyżowanie Dolnej i Sobieskiego krzyknął: mam! – znalazł właśnie świetne miejsce do prowadzenia nowego interesu.
Tak rozpoczęła się już ponad 25-letnia historia słynnego kurczaka z rożna na Dolnej, którego zna cała Warszawa.

Współtworzyć wspólny sukces

Przez ćwierć wieku kurczaki z Akurat wypracowały na tyle silną markę, że dziś pragną się z nią podzielić oferując franczyzę. Dziś dwa punkty gastronomiczne Akurat odwiedza ok. 500 klientów dziennie

8 KOMENTARZE

    • Szkoda tylko że pani która pracuje w Konstancinie jest nieprzyjemna. Kopci papierosy przed lokalem a potem nie myjąc rąk idzie podawać jedzenie. Przefarbowanie włosów nic nie dało mieszkańcy Konstancina Panią dobrze znają

  1. Taaaa , ja sobie kupię też dyplomik.No ludy kurczak jak 20 lat temu ? Bzdury
    Kiepska pseudo -reklama i tyle.
    Jadłem-wiem.Znajoma z labu zrobiła badania – syf.Taki z marketu. już nie tknę.

      • Zawież sam na stacje Sanitarno-epidemiologiczną-lub na U W-czasami doktoranci w ramach badań to robią .Będziesz miał na własny użytek.Publikacja się z czymś wiąże -nie uważasz ?

  2. Jakby był rzeczywiście taki dobry, to nie wymagałby reklamy w postaci artykułu sponsorowanego. Żenada… Kto w to wszystko ma wierzyć? Czy target redakcji to naiwniacy?

  3. Zal.wam.dupe sciska ze mlody chlopak ma.nagrode praciwal na to zasłużyła a co u krystyny kurczaki najlepsze no i oczywiscie najlepsze jest to ze.potrafia doliczac do rachunku ludzia i sprzedawac alkochol ludzią pijanym najlepszy sklepu u krystyny !!!

  4. Wiem jak to działa i po co są tego typu nagrody i dyplomy jak ktoś słusznie powyżej zauważył, co da samego kurczaka, bo również miałem okazję skosztować,to moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest ten przed Piasecznem po lewej stronie.To tylko moje zdanie, i warto przekonać się samemu czy sam dyplom jest miarą sukcesu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź komentarz !
Podaj swoje Imię