GÓRA KALWARIA Już tradycją stały się imprezy na zamku w Czersku pod znakiem dobrego piwa. Właśnie w ten weekend na zamek zjechały browary, aby w plenerze zaprezentować swoje wyroby.
Weekend Dobrego Piwa w Czersku rozpoczął się już wczoraj. Jeśli nie macie jeszcze planów na niedzielę, a jesteście wielbicielami tego złocistego napoju, musicie się wybrać.
Marchewkowe, pomidorowe czy z buraków – takich kraftów pewnie jeszcze nie próbowaliście, a uwierzcie naprawdę warto. Dobre rzemieślnicze piwa w zamkowym plenerze i w rytm muzyki zespołu Air Band.
Tradycyjnie będzie można również spotkać się z rekonstruktorami i posłuchać opowieści o minionych czasach. W programie m.in.: realia IX-XI w., kuchnia, rzemiosło czy obozowiska.
Wśród browarów znajdziecie: Brovarka, Perun, Piwo z Żuka, Brovca, Nook i
Huzar
W programie imperezy:
– możliwość zakupu piw rzemieślniczych, zamkowych i niszowych
– panele dyskusyjne i prelekcje (historia browarnictwa, nowe trendy),
– panele degustacyjne, edukacja piwna (dowiecie się m.in. jak degustować piwo oraz od czego zacząć swoją przygodę z kraftem)
– możliwość zakupu piw rzemieślniczych, zamkowych i niszowych
– panele dyskusyjne i prelekcje (historia browarnictwa, nowe trendy),
– panele degustacyjne, edukacja piwna (dowiecie się m.in. jak degustować piwo oraz od czego zacząć swoją przygodę z kraftem)
„Marchewkowe, pomidorowe czy z buraków – takich kraftów pewnie jeszcze nie próbowaliście, a uwierzcie naprawdę warto”
==========================
Redaktor bezet próbował i przeżył?
Gratulacje! 🙂
Które najbardziej trzepało i ryło mózg?
To z buraków? Cukrowych czy pastewnych?
P.S. Obejrzałem filmik i zaintrygowało mnie to piwo z ogórka. Jak z kiszonego, to to musi być hardkor. Stanowczo chcę tego spróbować! Czy redaktor bezet mógłby ustalić, gdzie taki wynalazek można nabyć (nie mogę dziś udać się do Czerska, bo akurat piwo wypiłem :))?