Zamknij

Torty artystyczne na specjalne okazje!

18:00, 02.06.2023
Skomentuj
Pracownia Candy&Cake by Beata Baranowska specjalizuje się wyrobie oryginalnych tortów i innych słodkości, które będą ozdobą każdego przyjęcia. Wszystkie smakołyki wykonywane są na indywidualne zamówienie z wykorzystaniem naturalnych składników najwyższej jakości

 Pracownia tworzonych z ogromną pasją i zaangażowaniem tortów znajduje się w Pogorzeli w gminie Celestynów. Niezwykłe słodkości można zamawiać przez telefon i odbierać je na miejscu. Cena dla każdego projektu ustalana jest indywidualnie. Najmniejsze torty przeznaczone są dla 10-12 osób i ważą około 2,5 kg. - Cukiernictwo od zawsze było moją wielką pasją - zdradza pani Beata, właścicielka manufaktury. - Najpierw robiłam torty dla rodziny, przyjaciół i znajomych. Później, wraz z rosnącą liczbą zamówień, zdecydowałam się na założenie działalności gospodarczej.

Właścicielka pracowni podkreśla, że bardzo pomogła jej dotacja z urzędu pracy, za którą kupiła m.in. część wyposażenia. - Takie dofinansowanie jest fajną opcją dla osób, które mają pomysł na własną działalność, ale brakuje im środków na rozkręcenie biznesu - podkreśla nasza rozmówczyni.

Co do tortów oraz innych wyrobów to, jak podkreśla pani Beata, powstają z miłości do słodyczy i cukiernictwa, z ogromną pasją, sercem i zaangażowaniem. - Każdy tort jest inny, ponieważ jest spersonalizowany i powstaje z myślą o konkretnej osobie - wyjaśnia właścicielka pracowni. - Wszystkie wyroby powstają z naturalnych składników. Z zewnątrz częściej stosuję kremy niż masę cukrową, za którą nie przepadam. Ozdoby i inkrustacje robię sama. Obecnie modne są lekkie torty musowe, które mają wyrazisty smak oraz torty bezowe. Ciężkie, mdłe torty na bazie dużej ilości masła w zasadzie odeszły do lamusa i klienci zamawiają je rzadko. Czasami trafiają się zlecenia nietypowe. Ostatnio robiłam np. tort dla... psa. Został wykonany z mięsa, warzyw i ryżu, oczywiście bez użycia przypraw i cukru. Właściciel czworonoga był zachwycony...Pani Beata podkreśla, że mody w cukiernictwie cały czas się zmieniają. - Aby być na bieżąco, cały czas się dokształcam i biorę udział w różnego rodzaju szkoleniach - dodaje.Torty z pracowni Candy&Cake by Beata Baranowska należy zamawiać z 2-tygodniowym wyprzedzeniem. Zamówienia można składać pod numerem telefonu: 609 391 529.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu piasecznonews.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%