Słynny kurczak w Konstancinie-Jeziornie. Rodzinny biznes od 26 lat!

5

KONSTANCIN-JEZIORNA Kurczaki oferowane przez rodzinną firmę, której tradycje kontynuuje już drugie pokolenie zyskują coraz więcej zwolenników. Wcześniej podbiły warszawski Mokotów

Chrupiąca skórka i soczyste, delikatne mięso to wyznacznik kurczaków, które dotąd można było smakować na Mokotowie przy ul. Dolnej. Od końca maja są dostępne także w Konstancinie-Jeziornie przy ul. Bielawskiej 1(przy rondzie).

Zdrowe kurczaki z wolnego wybiegu

– Pieczemy tylko świeże kurczaki z wolnego wybiegu, które były hodowane bez użycia antybiotyków – zapewnia Łukasz Bartosiewicz, właściciel baru. – Kurczak waży średnio około kilograma i piecze się na rożnie przez około 1,5 godziny. Jednak największy sekret tkwi w marynacie, która jest najpilniej strzeżoną rodzinną tajemnicą. Jej skład ulepszamy już od 25 lat. Używamy naturalnych przypraw, wśród których są sól, pieprz, papryka i czosnek.


Trzeba przyznać, że kurczaki z Akurat (tak nazywa się bar) smakują wybornie – mięso jest soczyste, a skórka cechuje się oryginalnym smakiem.

Rodzina firma wypracowała jakość
W 1993 r. Tadeusz Bartosiewicz jeździł po Warszawie w poszukiwaniu dobrej lokalizacji na lokal gastronomiczny. Prowadził biuro rachunkowe, ale chciał coś zmienić. Przejeżdżając przez skrzyżowanie Dolnej i Sobieskiego krzyknął: mam! Wrócił podekscytowany do domu i powiedział żonie, Gosi, że znalazł świetne miejsce.
Tak oto, w niewinny sposób rozpoczęła się już ponad 25-letnia historia słynnego kurczaka z rożna na Dolnej, którego zna cała Warszawa. Czas, aby poznali go również mieszkańcy powiatu piaseczyńskiego.

Tajemnica wyjątkowej receptury
Przez ćwierć wieku Małgorzata Bartosiewicz doprowadziła recepturę i sztukę pieczenia kurczaka do perfekcji. Sprzedawane kurczaki są zawsze świeże i zdrowe. Przygotowane i podawane są w tym samym dniu, w którym przyjeżdżają do baru.

„Akurat” przy ul. Bielawskiej 1 w Konstancinie-Jeziornie czynny jest w poniedziałki, wtorki, czwartki i piątki w godz. 11.00 – 19.00, a w środy i soboty w godz. 10.00 – 18.00.
Do kurczaków dostępne są dodatki w postaci frytek i sałatek. Bar serwuje też hamburgery, hot-dogi i napoje.
Cena kurczaka: 19,5 zł. Można płacić kartą.

5 KOMENTARZE

  1. Czyżby interes nie szedł za dobrze, że trzeba się przypomnieć o otwartym już jakiś czas temu kurczaku? Przecież pisaliście o tym na łamach Piasecznonews.pl dawno temu. Są jeszcze dziesiątki kebabów i chińczyków w powiecie, może sprawdzicie jak tam się interes kręci? Hahaha😁

  2. No chyba kiepsko tam bo coraz więcej znajomych odbija z tamtego miejsca hym chrupiące kurak no chyba przypalony spieczony i stary

  3. Ot polaki,…wy tylko narzekać lubicie, pochwalcie się Państwo Waszymi sukcesami, he he

Pozostaw odpowiedź Smerf Anuluj odpowiedź

Wprowadź komentarz !
Podaj swoje Imię